Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Keytrade Bank Mijnentocht Run.

Naast een parcours door een indrukwekkend décor bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

  • Proevertje Koolputter (+16j)
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • Mijnentocht bandana  (enkel voor 15,20, 30 km)
  • Tijdsopname door middel van een chip (en apart klassement voor de Terril Challenge)
  • Bevoorrading onderweg voor de 15 km, de 20 km Terril Challenge en de 30km (2x) en eindbevoorrading aan de finish
  • Kleedkamers (in Beringen)
  • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info
 • 9u00: afhalen borstnummer + start daginschrijvingen in Beringen
 • 9u30 – 10u00: vrije start 8 km run

Start & finish: Evensite aan be-Mine ( Koolmijnlaan, 3582 Beringen)

8u00: afhalen borstnummer + start daginschrijvingen in Heusden-Zolder.

Start in 4 waves :

 • 8u30 – 9u (20 km Terril Challenge & 30 km)
 • 9u – 9u30 (20 km Terril Challenge & 30 km)
 • 9u30 – 10u  (15 km run)
 • 10u – 10u30 (15 km run)
 • 17u30 : sluiting finish


Start : Mijnsite De Schacht – Marktplein – 3550 Heusden-Zolder
Finish : Mijnsite Be-Mine – Koolmijnlaan – 3582 Beringen 

Afhalen borstnummer

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 17 december jouw borstnummer afhalen. Check zeker de locatie waar je je borstnummer kan afhalen (8 km in Beringen, 15km, 20 km Terril Challenge en 30 km in Heusden-Zolder) . Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Afhalen T-shirt

Als je een T-shirt hebt besteld ontvang je samen met je startnummer een T-shirt bonnetje. Hiermee kan je aan de T-shirtstand in Beringen jouw shirt ophalen.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijven is louter informatief en geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

De Keytrade Bank Mijnentocht heeft een parcours “in lijn” voor de lange afstanden.  Dat wil zeggen dat de startlocatie ergens anders is dan de finishlocatie.  We voorzien daarom busvervoer van de FINISH (Beringen), naar de START (Heusden-Zolder).

Je kan bij je inschrijving aanduiden of je gebruik wil maken van de bus.  Je dient aan te duiden hoe laat je de bus wil nemen richting start.  We raden je aan de bus te nemen een half uur voor je startuur, zo kan je quasi onmiddellijk starten als je in Heusden-Zolder aankomt.

De bus kost 5 €.  Ben je reeds ingeschreven en vergat je busvervoer te bestellen?  Geen paniek, stuur een mailtje naar info@golazo.com, en we helpen je verder.

Beringen

De bussen vertrekken in Beringen in de Havenlaan.  Je kan je parkeren op verschillende parkings in Beringen :

 • parking SAC in de Mijnschoolstraat
 • parking Sportcentrum in de Hospitaalstraat
 • parking Rode Weg aan het Theodardusplein
 • parking Mijnstadion


We vragen om NIET te parkeren op parking be-MINE. Het is koopzondag, we willen de lokale handelaars niet ontgrieven door hun parkeerplaatsen in te palmen.  Dank je wel hiervoor.

Heusden-Zolder

De bussen zetten je af in de Watertorenstraat in Heusden-Zolder. Het is 1 min. stappen naar de Balzaal waar je je borstnummer kan afhalen.

OPGELET : de bussen rijden enkel ’s morgens vroeg VOOR JE AAN JE MIJNENTOCHT BEGINT.  Niet er na dus. Neem je de bus, dan parkeer je aan de finish om met de bus naar de start te gaan in Heusden-Zolder.  Je loopt of wandelt van Heusden-Zolder terug naar Beringen, waar je terug je auto instapt.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.

Voor de 8 km:

Je kan je sporttas in bewaring geven bij de bewaarplaats sporttassen op de eventsite in Beringen.

Voor de 15 km, de 20 km Terril Challenge en de 30 km :

Je kan je sporttas in bewaring geven aan de finish in Beringen en/of aan de start in Heusden-Zolder. Er zullen 4 transporten vertrekken met sporttassen van Heusden-Zolder naar Beringen. Opgelet: als je snel loopt, kan het zijn dat je finisht voordat je sporttas in Beringen aankomt.

Neem je de bus van Beringen naar Heusden-Zolder (en laat je je sporttas achter in Beringen)? Dan raden we je aan om een extra sporttas mee te nemen, zodat je in Heusden-Zolder je warme trui/jas in die sporttas kan achterlaten bij de bewaarplaats sporttassen daar. Op die manier blijf je warm tijdens je busrit.

Laat vooral NIETS op de bus liggen, want dan ben je het gegarandeerd kwijt.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

In Beringen zijn er kleedkamers voorzien in Sportoase.

Na de inspanning, is het tijd voor ontspanning!  Op vertoon van je startbewijs (borstnummer of polsbandje) kan je op zondag 17 december na de Mijnentocht aan gereduceerd tarief gaan zwemmen en genieten van de verschillende sauna’s in Sportoase Be-Mine.

Je betaalt slechts 3,20 € voor toegang tot de verschillende zwembaden en de verschillende soorten sauna’s. Als dat geen ideale afsluiter is van deze sportieve dag !

We proberen de Keytrade Bank Mijnentocht op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 15 km, de 20 km Terril Challenge en de 30 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje/drinkbus zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

BERINGEN:

Je kan je parkeren op verschillende parkings in Beringen :

 • parking SAC in de Mijnschoolstraat
 • parking Sportcentrum in de Hospitaalstraat
 • parking Rode Weg aan het Theodardusplein
 • parking Mijnstadion


We vragen om NIET te parkeren op parking be-MINE. Het is koopzondag, we willen de lokale handelaars niet ontgrieven door hun parkeerplaatsen in te palmen.  Dank je wel hiervoor.

HEUSDEN-ZOLDER:

In Heusden-Zolder kan je je auto parkeren op parking De Schacht (beperkt) en als die vol is op parking Brancardiershof, beide vlak bij de start.