Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Keytrade Bank Mijnentocht Walk

Naast een parcours door een indrukwekkend decor bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

  • Proevertje Koolputter (+16j)
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • Mijnentocht bandana
  • Bevoorrading onderweg voor de 15 en 20 km (2x) en aan de finish
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info
 • 11u30: afhalen polsbandje + start daginschrijvingen in Heusden-Zolder
 • 12u00 – 14u00: vrije start 8 km walk

Start & finish: Mijnsite De Schacht – Marktplein – 3550 Heusden-Zolder

 • 10u00: afhalen polsbandje + start daginschrijvingen in Beringen (Sportoase)
 • 10u30 – 12u00 : vrije start in Beringen
 • 17u30 : sluiting finish

Start : Mijnsite Be-Mine – Koolmijnlaan – 3582 Beringen
Finish : Mijnsite De Schacht – Marktplein – 3550 Heusden-Zolder

Afhalen polsbandje

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 18 december jouw polsbandje afhalen. Check zeker de locatie waar je je polsbandje kan afhalen ( 7 km in Heusden-Zolder, 15 km en 20 km Walk in Beringen). Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Je kan ook terecht bij Runners’lab in Paal voor je startbewijs ( borstnummer voor lopers of polsbandje voor wandelaars).

Opgelet: je kan hier enkel terecht voor de aankoop van je startbewijs, je krijgt je borstnummer of polsbandje onmiddellijk mee.  Online registreren en je borstnumer dan afhalen bij Runners’lab kan niet.

Afhalen T-shirt

Als je een T-shirt hebt besteld ontvang je samen met je polsbandje een T-shirt bonnetje. Hiermee kan je aan de T-shirtstand in Heusden-Zolder jouw shirt ophalen.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijven is louter informatief en geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

In Beringen zijn er kleedkamers voorzien in Sportoase.

In Heusden-Zolder zijn er kleedkamers voorzien in de “Balzaal” naast CC Muze.

We proberen de Keytrade Bank Mijnentocht op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 15 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje/drinkbus zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Finish alle afstanden + vertrek shuttlebussen richting START in Beringen : Heusden-Zolder, mijnsite De Schacht, Marktplein.

Er zijn 2 parkings in Heusden-Zolder : Parking De Schacht en Parking Brancardiershof. Opgelet, sommige straten rond de mijnsite zijn afgesloten voor doorgaand verkeer, enkel de shuttlebussen mogen er door.

Je rijdt het beste via de Koolmijnlaan tot aan het rond punt waar je links richting de 2 parkings kan (zie plan -> volg de groene aanrijroute)

gps-coordinatien rond punt : 51.03573691421115, 5.3368968174779186

Start 16 km run & walk + 20 km terril challenge run + 20 km terril walk : Beringen, mijnsite be-Mine

Je kan je in Beringen parkeren op de grote parking aan winkelcentrum be-Mine of aan het Kiosplein (2 min stappen).

OPGELET : parkeer je hier in Beringen, dan is er GEEN bus terug naar Beringen nadat je in Heusden-Zolder gefinisht bent!

Afhalen van je startbewijs is in Sportoase.

Shuttle-bussen:

Opstapplaats : Koeltorenlaan – Heusden-Zolder

Afstapplaats : be-Mine – Beringen

De rit duurt ongeveer 20 à 25 min.  Je neemt de bus op het uur dat je die reserveerde, dat is vermeld op je E-ticket onder het busicoontje.  

Er zijn enkel bussen VOOR je loop-of wandeltocht,  NIET er na.

Honden zijn aangelijnd van harte welkom op ons parcours.  Wees aub hoffelijk naar andere lopers/wandelaars toe, niet iedereen is gek op je viervoeter 😉. 

Het zou erg fijn zijn als je poepzakjes meeneemt én gebruikt, zodat de loper/wandelaar achter jullie geen onaangename verrassing aan de schoen krijgt.

Volgens de busmaatschappij die de shuttle-dienst verzorgt tussen Heusden-Zolder en Beringen, mogen honden mee op de bus voor de rit naar de start. 

Je kan bij je inschrijving kiezen voor busvervoer van de finish in Heusden-Zolder naar de start van de 15 km en de 20 km Terril Walk in Beringen.  Je parkeert je auto dus aan de finish op de grote parking aan Mijnsite De Schacht in Heusden-Zolder.

Je moet bij het boeken van de bus een vertrekuur kiezen. Zo vermijden we overvolle bussen en lange wachttijden.

De bus rijdt ongeveer 25 minuten van Heusden-Zolder naar Beringen. Hou dus rekening met je gekozen startwave bij het boeken van de bus (je moet aangeven hoe laat je de bus in Heusden-Zolder wil nemen).

Elk half uur rijdt er een bus naar Beringen (10u – 11u30).

Opstapplaats : Koeltorenlaan – Heusden-Zolder

 

Afstapplaats : be-Mine – Beringen

De rit duurt ongeveer 20 à 25 min.  Je neemt de bus op het uur dat je die reserveerde, dat is vermeld op je E-ticket onder het busicoontje.  

Er zijn enkel bussen VOOR je loop-of wandeltocht,  NIET er na.