Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Keytrade Bank Mijnentocht Walk

Naast een parcours door een indrukwekkend decor bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

  • Proevertje Koolputter (+16j)
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • Mijnentocht bandana  (enkel voor 15,20, 30 km)
  • Bevoorrading onderweg voor de 15 en 20 km (2x) en aan de finish
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info
 • 09u30: afhalen polsbandje + start daginschrijvingen in Beringen
 • 10u00 – 14u00: vrije start 8 km walk

Start & finish: be-Mine, Koolmijnlaan, 3582 Beringen

 • 10u00: afhalen polsbandje + start daginschrijvingen in Heusden-Zolder 
 • 10u30 – 12u00 : vrije start in Heusden-Zolder
 • 17u30 : sluiting finish

Start : Mijnsite De Schacht – Marktplein – 3550 Heusden-Zolder
Finish : Mijnsite Be-Mine – Koolmijnlaan – 3582 Beringen 

Afhalen polsbandje

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 17 december jouw polsbandje afhalen. Check zeker de locatie waar je je polsbandje kan afhalen (8 km in Beringen, 15 km en 20 km Terril Walk in Heusden-Zolder). Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Afhalen T-shirt

Als je een T-shirt hebt besteld ontvang je samen met je polsbandje een T-shirt bonnetje. Hiermee kan je aan de T-shirtstand in Beringen jouw shirt ophalen.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijven is louter informatief en geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

De Keytrade Bank Mijnentocht heeft een parcours “in lijn” voor de lange afstanden.  Dat wil zeggen dat de startlocatie ergens anders is dan de finishlocatie.  We voorzien daarom busvervoer van de FINISH (Beringen), naar de START (Heusden-Zolder).

Je kan bij je inschrijving aanduiden of je gebruik wil maken van de bus.  Je dient aan te duiden hoe laat je de bus wil nemen richting start.  We raden je aan de bus te nemen een half uur voor je startuur, zo kan je quasi onmiddellijk starten als je in Heusden-Zolder aankomt.

De bus kost 5 €.  Ben je reeds ingeschreven en vergat je busvervoer te bestellen?  Geen paniek, stuur een mailtje naar info@golazo.com, en we helpen je verder.

Beringen

De bussen vertrekken in Beringen in de Havenlaan.  Je kan je parkeren op verschillende parkings in Beringen :

 • parking SAC in de Mijnschoolstraat
 • parking Sportcentrum in de Hospitaalstraat
 • parking Rode Weg aan het Theodardusplein
 • parking Mijnstadion


We vragen om NIET te parkeren op parking be-MINE. Het is koopzondag, we willen de lokale handelaars niet ontgrieven door hun parkeerplaatsen in te palmen.  Dank je wel hiervoor.

Heusden-Zolder

De bussen zetten je af in de Watertorenstraat in Heusden-Zolder. Het is 1 min. stappen naar de Balzaal waar je je borstnummer kan afhalen.

OPGELET : de bussen rijden enkel ’s morgens vroeg VOOR JE AAN JE MIJNENTOCHT BEGINT.  Niet er na dus. Neem je de bus, dan parkeer je aan de finish om met de bus naar de start te gaan in Heusden-Zolder.  Je loopt of wandelt van Heusden-Zolder terug naar Beringen, waar je terug je auto instapt.

In Beringen zijn er kleedkamers voorzien in Sportoase.

Na de inspanning, is het tijd voor ontspanning!  Op vertoon van je startbewijs (borstnummer of polsbandje) kan je op zondag 17 december na de Mijnentocht aan gereduceerd tarief gaan zwemmen en genieten van de verschillende sauna’s in Sportoase Be-Mine.

Je betaalt slechts 3,20 € voor toegang tot de verschillende zwembaden en de verschillende soorten sauna’s.  Als dat geen ideale afsluiter is van deze sportieve dag !

We proberen de Keytrade Bank Mijnentocht op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 15 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje/drinkbus zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

BERINGEN:

Je kan je parkeren op verschillende parkings in Beringen :

 • parking SAC in de Mijnschoolstraat
 • parking Sportcentrum in de Hospitaalstraat
 • parking Rode Weg aan het Theodardusplein
 • parking Mijnstadion


We vragen om NIET te parkeren op parking be-MINE. Het is koopzondag, we willen de lokale handelaars niet ontgrieven door hun parkeerplaatsen in te palmen.  Dank je wel hiervoor.

HEUSDEN-ZOLDER:

In Heusden-Zolder kan je je auto parkeren op parking De Schacht (beperkt) en als die vol is op parking Brancardiershof, beide vlak bij de start.

Honden zijn aangelijnd van harte welkom op ons parcours.  Wees aub hoffelijk naar andere lopers/wandelaars toe, niet iedereen is gek op je viervoeter 😉. 

Het zou erg fijn zijn als je poepzakjes meeneemt én gebruikt, zodat de loper/wandelaar achter jullie geen onaangename verrassing aan de schoen krijgt.

Volgens de busmaatschappij die de shuttle-dienst verzorgt tussen Heusden-Zolder en Beringen, mogen honden mee op de bus voor de rit naar de start. 

Goed nieuws!  Ben je nog geen lid van Wandelsport Vlaanderen?  Dan is het nu het ideale moment om lid te worden! Als je je inschrijft voor de Mijnentocht, kan je in het inschrijfformulier aanduiden dat je lid wil worden van Wandelsport Vlaanderen.

Je betaalt slechts 20 € ipv 35 € voor je lidmaatschap (tot eind december 2024).

Waarom lid worden van de wandelfederatie?  We zetten het even op een rijtje voor jou:

 • Korting op je inschrijving  voor sommige andere wandelevents van We are Walking (bijvoorbeeld de Brussels Nature Walk, een Urban Walk of de AG Belgian Coast Walk)
 • Korting op alle wandelingen georganiseerd door de wandelclubs in heel Vlaanderen (raadpleeg de kalender online op www.walkinginbelgium.be)
 • Verzekering 24 op 24 – 7 op 7 tijdens alle wandelactiviteiten van Wandelsport Vlaanderen (lichamelijke ongevallen/BA en rechtsbijstand)
 • Abonnement op het wandelmagazine Wandel.be
 • Alle info over een lidmaatschap vind je hier